8.11.09

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


Ο φίλος μας μάζεψε τα μπογαλάκια του και κίνησε για το βουνό.

Πρώτα διέσχισε μια πεδιάδα. Στο τέλος της, στάθηκε να πιεί λίγο νερό. Ανοιξε το φλασκί του και ήπιε δυο γουλιές, για να μην τού σωθεί.

Συνέχισε μέχρι τον πρώτο λόφο. Εκεί, ξεκουράστηκε για λίγο, τρώγοντας λίγο ψωμί με τυρί που είχε μαζί του. Τύλιξε το περίσσευμα και το έβαλε πάλι στο σάκο του. Και συνέχισε το δρόμο του.

Μετά απο άλλον ένα λόφο, βρέθηκε στους πρόποδες. Εκεί, άνοιξε και έστησε τη σκηνή του. Εστρωσε μια χοντρή κουβέρτα, έβαλε το sleeping bag και αποκοιμήθηκε.

Τον βρήκε το ξημέρωμα. Σηκώθηκε, μάζεψε τα πράγματά του και συνέχισε το δρόμο του προς την κορυφή του βουνού.

Είχε ήδη σκαρφαλώσει 250 μέτρα. Εκεί, βρήκε μια μικρή σπηλιά και στάθηκε για λίγο. Ανοιξε το φλασκί του, ήπιε λίγο νερό, έβγαλε λίγο ψωμοτύρι, έφαγε, το ξανάβαλε στο σάκο του, μάζεψε τα πράγματά του και συνέχισε.

Εφτασε τα 500 μέτρα. Κουράστηκε. Νύσταξε. Είπα να βρεί μια άκρη για να περάσει τη νύχτα. Τη βρήκε και έστρωσε να κοιμηθεί.

Μετά απο λίγες ώρες ξύπνησε. Μάζεψε τα πράγματά του, άνοιξε το φλασκί του, ήπιε λίγο νερό, έβγαλε λίγο ψωμοτύρι, έφαγε, το ξανάβαλε στο σάκο του, μάζεψε τα πράγματά του και συνέχισε.

Εφτασε τα 1000 μέτρα. Είχε κι άλλες αντοχές. Συνέχισε στα 1500. Είπε να φτάσει μέχρι τα 2000, για να δοκιμάσει τις αντοχές του. Οταν έφτασε τα 2150, διαπίστωσε πως είχε φτάσει στην κορυφή.

Ξενέρωσε που έφτασε τόσο γρήγορα. Γύρισε δεξιά, γύρισε αριστερά, κοίταξε πάνω-κάτω, τίποτα. Ηταν άδειος. Μίζερος. Ακούμπησε κάτω τα πράγματά του και στάθηκε για λίγο να σκεφτεί.

Μετά απο τρείς ώρες σκέψης, άνοιξε το φλασκί του, αλλά δεν είχε νερό. Εβγαλε να φάει ψωμοτύρι, αλλά είχε τελειώσει. Εψαξε να βρεί τη σκηνή του, αλλά την είχε χάσει.

Και τότε πήρε την απόφαση να κατέβει το βουνό γρηγορότερα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oraia...kai?

Spyros είπε...

θα γίνω γραφικός για ακόμα μια φορά και θα αναφερθώ σε στίχους των floyd...

Run, run rabbit run
Dig that hole, forget the sun,
And when at last the work is done
Don't sit down it's time to dig another one

...και επιπλέον το φλασκί δεν προβλέπεται! Υδροδοχείο ψαρά!

BURTONITE είπε...

Ανώνυμε, ο,τι κατάλαβες κατάλαβες!

Σπύρο, το υδροδοχείο το είχα πετάξει απο το κέντρο... Μετά μόνο εμφιαλωμένο, οπότε επιμένω στο φλασκί!

Ανώνυμος είπε...

ωραια απαντηση απαξιωτικε τυχαρπαστε μπουρτονιτε

BURTONITE είπε...

Οσο ωραία ήταν και η ερώτηση, κρύφτουλα Ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

ναι λες και αμα βαλω ενα τυχαιο ονομα θα γινει κατι!!!οκ λοιπον γραψε Σπυρος!!οκ τωρα?? απαξιωτικε τυχαρπαστε μπουρτονιτε κολλημενε με το δεντρο