15.6.10

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


Ανήκεις στην προβοκατόρικη μειοψηφία των ΑΝΕΡΓΩΝ; Δε σου φταίει κανείς, παρά μόνο ΕΣΥ, που επιμένεις να αγνοείς το σύγχρονο, το φιλόδοξο, το προχωρημένο, το "αναγκαίο". Ο τόπος βοά απο ευκαιρίες αλλά εσύ δε νοείς να καταλάβεις οτι πρέπει επιτέλους να κάνεις το βήμα μπροστά. Πας και γίνεσαι γιατρός, δικηγόρος, τεχνικός υπολογιστών, λογιστής, τραπεζικός, έμπορος, βουλευτής, δημοσιογράφος. Εχεις μείνει 200 χρόνια πίσω! Είμαι εδώ, για να σου ανοίξω τα μάτια και να σε φέρω στο φως.

Ιδού μερικά απο τα νέα, σύγχρονα και ταυτόχρονα κερδοφόρα επαγγέλματα που μέχρι στιγμής αγνοούσες και που θα σε βγάλουν απο τη δύσκολη θέση:

1. Σκαμπιλιστής ντομάτας σε θερμοκήπιο. Υπέρ το δέον χρήσιμη ειδικότητα, καθότι στις μέρες μας ολοένα και αυξάνονται οι ντομάτες που αρνούνται να κοκκινήσουν. Μισθός: 35 ευρώ η σφαλιάρα. Εργασία: Πενθήμερη. Ασφάλιση: ΣΥΚΑ.

2. Μεταφορέας γαϊδάρου σε νησιά κάτω των 50 μόνιμων κατοίκων. Επειδή οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, το πιθανότερο είναι να είναι και ηλικιωμένοι. Λόγω ανυπαρξίας μεταφορικών ή άλλων μέσων, είναι επιτακτική η ανάγκη να τους πηγαινοφέρνει κάποιος με τα ζώα. Οταν το νησί ερημωθεί κάποια στιγμή μπορείς άνετα, και λόγω της σημαντικής προϋπηρεσίας, να αναβαθμιστείς (απο γάιδαρο σε άλογο, εκτός αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, οπότε εκεί πάμε σε καμήλα). Μισθός: 18 ευρώ κατώτατη τιμή κούρσας (και απο εκεί ο,τι θέλει ο πελάτης). Εργασία: Τριήμερη (υποχρεωτικές όμως 14ήμερες απασχολήσεις στις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα απο και προς την εκκλησία). Ασφάλιση: Στ'αρχίδια σου.

3. Κυνηγός κροκοδείλων στη λίμνη του Μαραθώνα. Εξαιρετικά χρήσιμο, αφού δεν υπάρχουν κροκόδειλοι στη συγκεκριμένη λίμνη, άρα ελάχιστοι διαθέτουν το προνόμιο να μπορούν να τους κυνηγήσουν. Μισθός: 300 ευρώ ανα κεφαλή (κροκοδείλου). Εργασία: Επταήμερη. Ασφάλιση: National Geographic.

4. Λειαντής καρουμπάλων. Το προνόμιο της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι οτι μπορείς να στήσεις το υποκατάστημά σου (σε αντίσκηνο, παράγκα ή περίπτερο) σε οποιοδήποτε σημείο θεωρήσεις οτι μπορείς να βρείς πελατεία: έξω απο γήπεδα, δημόσιες υπηρεσίες, συναυλίες των Metallica, θέατρα που παίζει ο Σεφερλής, κλπ. Μισθός: 25 ευρώ ανα καρούμπαλο. Εργασία: Ανοιχτή (εξαιρούνται οι κατά το νόμο εργάσιμες, ο δεκαπενταύγουστος, τα μεγάλα σου μάτια, τα πυκνά σου μαλλιά, τα παράξενα χείλη...). Ασφάλιση: ΤΕΒΕ (με σύμβαση έργου ανα λείανση καρουμπάλου).

5. Δοκιμαστής τυρόπιτας στο κυλικείο της Βουλής. Είναι η ειδικότητα που όλοι οι βουλευτές και υπουργοί θέλουν δίπλα τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια χαλασμένη τυρόπιτα εμπόδισε το θεάρεστο κοινωνικό έργο των Ελλήνων βουλευτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν όπως θα έπρεπε κατά τις ομιλίες τους. Εσύ θα είσαι εκεί, ώστε να δηλητηριάζεσαι πριν απ'αυτούς, βοηθώντας ταυτόχρονα τους υπεύθυνους του κυλικείου να κρατάνε τη δουλειά τους. Μισθός: 15 ευρώ ανα καλή τυρόπιτα, 35 ανα χαλασμένη (λουκανικόπιτες μόνο με σύμβαση έργου). Εργασία: Οταν θυμούνται να πάνε στη Βουλή. Ασφάλιση: Γρηγόρης Μικρογεύματα.


Τα είδες; Τόσο εύκολο. Αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου. Τεμπέλη και χαραμοφάη.

1 σχόλιο:

El Pap είπε...

Δεν παίζεσαι με τίποτα ρε φίλε! Όσο και να λυπάμαι για τους δημοσιογράφους στο ξεκίνημα του ποστ, δεν παύει να είναι αλήθεια!