8.1.11

WRONG ME


Ακου φιλαράκο μου τί συμβαίνει.

Εστω οτι κάνεις ενα λάθος. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Το γεγονός κρατάς. Εγινε το λάθος, τέλος. Πάμε παρακάτω. Ενθυμούμενος πάντα το πρώτο λάθος, πας ολοταχώς για το δεύτερο. Γιατί;
Το πιθανότερο είναι οτι δεν πίστεψες ποτέ οτι ήταν λάθος. Τα έριξες στη σύμπτωση της στιγμής, στη συνωμοσία του σύμπαντος, στο "κάτι άλλο" που δε γνωρίζεις. Το δεύτερο λάθος είναι ζήτημα χρόνου. Βραχυχρόνια μάλιστα. Και τσουπ, το γαμημένο πετιέται μπροστά σου σαν την πούτσα. Οπότε δύσκολο να το αποφύγεις, ακόμα κι αν κάνεις γρήγορους ελιγμούς που εντυπωσιάζουν το κοινό. Το σκορ σε βρίσκει πίσω 2-0.

Με δύο λάθη στο ενεργητικό σου, είναι πλέον δύσκολο να αποφύγεις το τρίτο. Γιατί;
Γιατί πολύ απλά έχεις συνηθίσει. Πλέον, ζείς για το λάθος. Το λάθος αλλάζει εσένα, κι όχι εσύ αυτό. Πώς να το καταργήσεις; Τώρα που το έκανες κτήμα σου; Τώρα που αρχίζεις σιγά-σιγά να ζείς και να πορεύεσαι μαζί του; Μα, είναι η φύση σου! Τί σκατά, θα την αρνηθείς; Μαλακίες.

Τσουπ, τρίτο λάθος στη σειρά. Ε, μετά είναι ρουτίνα, δεύτερο συκώτι, τρίτο νεφρό, η νέα ζωή. Μιλάμε πάντα για το ίδιο θέμα, μη διακόπτεις. Απο 'κει και πέρα, αρχίζεις και μετράς, εντυπωσιασμένος πάντα, όλα τα υπόλοιπα λάθη που έχεις κάνει, στο πέρας των αιώνων, σε διαφορετικούς τομείς της ζωούλας σου. Αν είσαι γεμάτος απο δαύτα, ε, τότε είσαι μια χαρά και μην παραπονιέσαι. Είναι σαν τις αρνήσεις, δύο μαζεμένες κάνουν μια κατάφαση.
Αν πάλι τα πράγματα είναι ζυγισμένα, πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς. Μπορεί να είναι μια περίπτωση διτής προσωπικότητας, μπορεί να μην ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Χαλάρωσε σε πρώτη φάση και σταμάτα να σκέφτεσαι. Θα έρθει η στιγμή που θα κάνεις το ταμείο σου. Απλά θυμήσου οτι αν ένα λάθος φέρνει το πρόβλημα, τα περισσότερα φέρνουν τη λύση. Το μόνο κακό είναι οτι αν το παθητικό σου βγάλει "λάθος" και τίποτε άλλο, μην ελπίζεις και σε πολλά. Μάλλον ξέχασες το φλας στη στροφή.

Ο Α είναι εδώ.

1 σχόλιο:

ο τρωμοπλάτης με το εικοσάποντο (τακούνι, μπαστούνι, γουρούνι, λαχματζούνι). είπε...

Δεν θα μπορούσε λοιπόν το παραπάνω να είναι λάθος, όλο, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μην ταράζεσαι όμως και ανέβασε το φλας. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για έξω αριστερή στροφή, κοίτα μπροστά κι ας έχει λακούβες.
Αν είναι όλα ένα λάθος, αυτή είναι η περίπτωση που πρέπει να προβληματιστείς, μάσα το ποπ-κορν σου κι άκου -μη φωνάζεις. Όλα είναι μαθηματικά εν τέλει. Το μισά-μισά πάντα θα ναι μισά σωστά - μισά λάθος, το «όλα ίδια» δεν ξέρεις και το ζήτημα είναι να μάθεις κάποια στιγμή, το βλέπω ότι σε τρώει-το τρώς. Χόρτασες;
Ναι, μιλάμε για το ίδιο θέμα, η σειρά σου είναι να σκάσεις και μην αντιγράφεις από τον διπλανό σου.
Μήπως τελικά κρύβεις κάτι που έχεις και δεν πίστευες ποτέ; Μήπως τελικά αυτή η ακατάσχετη κυνικότητα οδηγεί σε μια αβάσταχτη υπερευαισθησία του είναι, όχι του θέλω –εκεί τα πράγματα τα ορίζεις αποκλειστικά εσύ και μην ακούσω ποτέ για μοίρες.
Γι’ αυτό σου λέω, unplug the cord. Γέμισα. Έφτασα. Μόχθησα. Κουράστηκα. Δεν θα πάρω άλλο. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν θα απλώσω το χέρι μου.