7.2.10

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


Ο αξιότιμος Φίλος επισκέφθηκε το pet-shop της γειτονιάς του για να αγοράσει μια καινούρια γυναίκα, γιατί η παλιά ψόφησε νωρίς και ήταν πολύ στεναχωρημένος.
Το pet-shop βρισκόταν δίπλα στην αγαπημένη του ουζοτυροπιτερί (με τη σπεσιαλιτέ ρολό σπετζοφάι, παστίτσιο, μουσακά και σουτζουκάκια σμυρνέικα), οπότε πέρασε για την κλασική κοιλιακή κατάνοιξη του φθινοπωρινού πρωϊνού. Το pet-shop πιο δίπλα, τον περίμενε με ανοιχτές τις πόρτες. Αλλωστε, ο ιδιοκτήτης ήταν πρώην φίλος του, και τώρα που τον μισούσε θανάσιμα τον έκανε τον καλύτερο πελάτη του. Αρα, ο Φίλος ήταν σίγουρος για την ποιότητα της γυναίκας που θα αγόραζε.
Διάλεξε μια που τού πρότειναν. Ηταν ψηλή, μελαχρινή, με υπέροχα μάτια και θεσπέσιες καμπύλες. Ο,τι ακριβώς χρειαζόταν για το σπίτι. Το πρόβλημα ήταν οτι το σπιτάκι που έπρεπε να πάρει για να τη βάζει να κοιμάται έπρεπε να είναι μεζονέτα στο Νέο Ψυχικό και γι'αυτό ο Φίλος άρχισε τα παζάρια με τον ιδιοκτήτη. Τελικά, τα βρήκαν με ενα τριάρι στο Κολωνάκι.
Ο Φίλος πήρε λοιπόν τη γυναίκα (και μαζί δύο μεγάλες σακούλες με τροφή και όλα τα cd του Χατζηγιάννη) και κίνησε προς το σπιτικό του.

Τέσσερις μήνες περάσανε, και ο Φίλος είχε αρχίσει να φτάνει στο αμήν. Η γυναίκα όχι μόνο δε φύλαγε το σπίτι (είχαν γίνει ήδη τρείς διαρρήξεις), όχι μόνο δε μαγείρευε και δεν έπλενε, αλλά τα έκανε συνεχώς στο χαλάκι του σαλονιού, παρά τις υποδείξεις του αφεντικού της. Ο Φίλος την είχε καλομάθει και καλά να πάθει γι'αυτό. Αλλά τώρα είχε βρεθεί σε αδιέξοδο, ήταν αργά για να αναγνωρίσει το λάθος του. Επρεπε να πάρει δραστικά μέτρα. Αρχικά, την κλείδωσε έξω απο το σπίτι για παραδειγματισμό. Επειτα, της αγόραζε ρούχα απο Κινέζο τρομοκράτη στην Πειραιώς. Τέλος, προσπάθησε να της μάθει την αλφάβητο, τα χρώματα, το ασφαλιστικό, το καλό χιούμορ, την οξύτητα του πνεύματος και την τετράγωνη λογική. Δυστυχώς, ήταν ανεπίδεκτη μαθήσεως. Εκνευρισμένος καθώς ήταν, την πιάνει και την πηγαίνει πίσω στο pet-shop, απαιτώντας απο τον ιδιοκτήτη να τού την αντικαταστήσει με ένα καλύτερο μοντέλο. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε, και τού είπε να αγοράσει ενα άλλο ζώο στη θέση της. Ο Φίλος κοντοστάθηκε για λίγο και προβληματίστηκε. Οχι για πολύ όμως. Η απόφαση ήταν άμεση και δραστική. Ξανάβαλε τη γυναίκα στη βιτρίνα και αγόρασε ένα πανάκριβο χταπόδι.

Φεύγοντας, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί την αγαπημένη του ουζοτυροπιτερί. Κι αυτή τη φορά, η γεμιστή πίτα με σούπα και νερό βρύσης ήταν ακόμα πιο γευστική.

ΧΑΠΙ ΕΝΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπάμε Πάνο Κατσιμπέρη και ουζοτυροπιτερή Χαλαντρίου.

Ανώνυμος είπε...

i apotheosi tou falokratismou! sketi apolafsi...