5.10.07

ΑΧ, ΕΥΡΩΠΗ... (ΜΕΡΟΣ Α)


Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά απο 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας (και μόνο ΜΙΑ φορά με προκριματικά τον Αύγουστο). Μετά απο 31 ματς. Μετά το 7-0 της Γιουβέντους, το 4-0 της Γιουνάιτεντ, το 5-1 της Ρόζενμποργκ, το 5-1 της Ρεάλ, το 3-0 των Εβραίων, τις καρδούλες και την Μόλντε. Ο Πειραιάς φωταγωγήθηκε. Οι φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν το κοσμοϊστορικό γεγονός. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης μίλησαν για "το θαύμα του Πειραιά" και τον εξευτελισμό της επίσημης αγαπημένης του γερο-Οθωνα. Τα ελληνικά, για τη γκολάρα (τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, μεταξύ μας τώρα) του Πατσατζόγλου και τον "ηρωισμό" του Νικοπουλίδη. Αλλά υπάρχει και ο Takis.

Ναι, ο Sir. Ο άνθρωπος που κανονικά θα έπρεπε σύμφωνα με τη γνώμη εμπειρογνωμόνων και ειδικά κατηρτησμένων επιστημόνων του Βορείου Σέλας να έχει διωχτεί ήδη με τις κλωτσιές απο το Red Restaurant. Ο άνθρωπος που έβγαλε τον Γκαλέτι για να βάλει στη θέση του τον Κοβάσεβιτς και, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, άκουσε τη μισή Ελλάδα να σχολιάζει απρεπώς τη μάνα του, τη γυναίκα του, το μπατζανάκη του κι οποιονδήποτε άλλον κοντινό του. Και ξαφνικά, η μαγεία... Τέλος ο "ασβέστης", πυροβολικά που ξέφτιζαν υγρά μπαταρίας στα χαφ, η παρέα του lonesome cowboy Λούα-Λούα και τρία γκολ στην "οθωνική" Βέρντερ. Πάταγος. Αν έβγαινε και σε μαύρο, θα το αγόραζε και ο Τζίγγερ για πανό στη Λεωφόρο.

Και τώρα, η δημοσιογραφική ελίτ της χώρας έτρεξε ωσάν τη δαιμονισμένη στο El Venizelo και κούναγε σημαίες και μαντηλάκια.
Πρόσεξε, Takis. Μάλλον στην έχουνε στημένη. Ετσι δεν ακούγεται; Στη γωνία δεν περιμένει ο Σωκράτης; Οι παροτρύνσεις του Χελάκη και του Χριστόγλου δεν πιάσανε τόπο; Μου μυρίζει αρουραίος στο σύστημα. Δεν μπορεί. Ο Ολυμπιακός είναι ομαδάρα φέτος. Εριξε 6 γκολ στον ΟΦΗ. Γάμησε τη Βέρντερ στο σπίτι της. Πρώτο διπλό στο Τσου-Λου. Εχει Γκαλέτι. Εχει Λούα-Λούα. Εχει Πατσατζόγλου. Εχει... Takis. Δεν μπορεί. Είναι όλα ενα όνειρο. Θα το πάρει το τιμημένο το ευρωπαϊκό φέτος, είμαι σίγουρος. Εχει τεράστια ομάδα και οι οπαδοί του το καταλαβαίνουν. Γι'αυτό και πανηγύρισαν αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη. Και μετά, φυσικά, θυμήθηκαν τους βάζελους.

Υ.Γ. Κι αφού πήρε ο γαύρος διπλό, τελικά ρε μάγκες έχω ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ελπίζω οτι θα πάρω φέτος το πρωτάθλημα... Γιατί να μην επωφεληθώ κι εγώ τώρα που κοιμάται ο Θεούλης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: