13.9.07

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ...


Συνήθως κάνω πλάκα με κάτι τέτοια, έκανα πλάκα μέχρι και σήμερα, αλλά τώρα θα μιλήσω για μία φορά σοβαρά.
Ο Καρατζαφέρς έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Παίρνει το πρωινό του με τον Λεπέν, το μεσημέρι καφεδάκι με τον Κάστρο και το βράδυ προσευχές στο Βούδα. Αυτό είναι το πρόγραμμά του. Αν είναι της μόδας, είναι στο ΛΑ.Ο.Σ. Καρατσεκαρισμένο διαφημιστικό tagline, απο αυτά που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος όταν αναλογίζεται τί έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στον μαλακισμένο εγκέφαλο του νεο-νεάτερνταλ Ελληνα: όπου φυσάει ο άνεμος.
Κατά τας γραφάς, ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός, επειδή έτσι θέλει να τον λέει ο Καραμανλής και η Αριστερά (ποιά;). Ο "Καρατζ" γελάει με όλα αυτά και καλά κάνει. Στην πραγματικότητα, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απο όλα, είναι ο πιο "πολιτικός" απο όλους. Είναι 100 φορές πιο λαϊκιστής απο τους τωρινούς εκλογικούς του αντιπάλους, αλλά ο θνητός αμόρφωτος τον υποδέχεται το λιγότερο ως ήρωα και αναμορφωτή. Γιατί; Γιατί λέει οτι μικρός μοίραζε το γάλα, αντί να τρώει τα λεφτά του μπαμπά Ανδρέα ή του θείου Κωνσταντίνου. Και μέχρι πότε το μοίραζες ρε Γιώργο; Μέχρι τα 40; Γιατί και body-builder έγινες, και μπραντ-ε-φερ έκανες με τον Governator και βρακιά διαφήμιζες ("Απ'έξω εμφάνιση κι απο μέσα άνεση", μην ξεχνιόμαστε), και βινύλια σιγο-μιξάριζες και κανάλι έφτιαξες και ραδιοσταθμό και εφημερίδα. Και έχεις και δούναι και λαβείν με την Εκκλησία και τα διάφορα υποκαταστήματά της (όπου υπάρχουν τράπεζες). Και βγαίνεις κάθε τρείς και λίγο περιφέροντας την αφεντομουτσουνάρα σου απο καναλίου είς κανάλιον μιλώντας με αυτά τα πανέξυπνα στοιχάκια σου, που θα έκαναν τον Φοίβο να σκάσει απο το κακό του που δεν τα πλάσαρε πρώτος στη Βανδή. Αμα όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της διακίνησης γάλακτος, θα υπήρχε εδώ και χρόνια ξεχωριστό Τ.Ε.Ι...
Κι αυτός ο συγκεκριμένος - φευ - πολιτικός λόγος σου... Απο τη μία ήρωάς σου ο Τσε Γκεβάρα, απο την άλλη εικόνισμα ο Εξαδάχτυλος στα γραφεία σου στον Πειραιά. Κάνω λάθος, πατριώτη μου; Κυνηγάς τους μετανάστες πότε με μαστίγιο και πότε με καρότο, αλλά παραδέχεσαι τα κομμούνια της Αλέκας κι ας σου επιρρήπτουν ευθύνες για κάθε ρατσιστική επίθεση κάθε λίγο και λιγάκι στο κέντρο της Αθήνας. Υμνείς τη δημοκρατία και τους θεσμούς της κι έχεις στο ψηφοδέλτιό σου τον Βορίδη (έλιωσε πολλά μαδέρια στα κεφάλι Πακιστανών ως Χρυσαυγίτης στα νιάτα του) και συνεργάζεσαι off-the-record με τον Πλεύρη και τον Σοφιανόπουλο, που ακούνε δημοκρατία και μεταπολίτευση και ξερνάνε τ'άντερά τους. Τριγυρνάς αναζητώντας πολιτισμένο διάλογο και κουβαλιέσαι με τα λεμόνια στα debate για να πικάρεις νηπιαγωγικά τους αντιπάλους σου.
Ξέχασα κάτι; Α, ναι, την Εφη Σαρρή. Την έχεις κι αυτή στο ψηφοδέλτιό σου γιατί "πιστεύει στην Ελλάδα, πιστεύει στο Χριστό". Εχεις και την άλλη του Αρναούτογλου να αρθρώσει πολιτικό λόγο στη Βουλή, ίσως επειδή ζήλεψες τη δόξα της Ελενας Κουντουρά και του Κώστα Καρρά. Εκανες και πρόταση στη Μαριάννα Ντούβλη, αλλά εκείνη κάτι έπαθε και δεν δέχτηκε (μπροστά στο αντίπαλο δέος Σαρρή, ίσως). Εχεις και το φυντάνι, τον Αδωνι. Αυτόν τον σπουδαίο ρήτορα. Που είπε τις προάλλες οτι όταν βλέπουμε αστυνομικό στο δρόμο πρέπει να του βαράμε προσοχή. Εχεις ΚΑΙ αυτόν. Μπράβο. Ετοιμάζεις γερές εκπλήξεις στην πεντακομματική Βουλή που ονειρεύεσαι.
Αλλά μα τω Θεό. Προσεύχομαι να μείνεις στα όνειρά σου. ΚΑΙ Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση ΚΑΙ τουρλουμπούκι δεξιά και Σαρρή και Αδωνι για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δε θα το αντέξω. Θα αποκάμμω ο μαύρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: